Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Από το 1962 ξεκίνησε η δραστηριότητα της Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Ηρακλείου και του μετέπειτα Πολιτιστικού Κέντρου. Η ιστορία αυτής δραστηριότητας συνδέεται άμεσα με την πορεία του ΟΤΕ στην πόλη μας και την κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη του εργασιακού μας χώρου.
Σαράντα χρόνια μετά, με ένα βλέμμα στο παρελθόν μπορούμε να δούμε, γεγονότα και πρόσωπα που θεμελίωσαν,
δημιούργησαν και σηματοδότησαν το σημερινό οικοδόμημα πού λέγεται Πολιτιστικό Κέντρο.
Άξιοι συνάδελφοι με ανησυχίες και με έντονο το συναίσθημα της προσφοράς εργάστηκαν διαδοχικά, προκειμένου να μπορεί σήμερα να είναι υπερήφανος, ο εργαζόμενος στον ΟΤΕ Ηρακλείου στην κοινωνία του Ηρακλείου, αυτή τη επιτυχημένη πορεία.
Σαράντα χρόνια πριν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία ξεκινούσαν γεμάτοι όνειρα για τη ζωή τους και το μέλλον του ΟΤΕ.
Σήμερα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στον ΟΤΕ μπορούν να βλέπουν με υπερηφάνεια το παρελθόν και με αισιοδοξία το μέλλον.
Μέσα σε αυτό το εργασιακό και επιχειρηματικό πλαίσιο έχει εντάξει τη δραστηριότητά του και οριοθετήσει τους στόχους του και ο Πολιτιστικός μας φορέας.
Η συμβολή του στην πολιτιστική δράση στην πόλη και στην έκρηξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, στα πολιτιστικά θέματα ήταν καθοριστική.
Από τα χορωδιακά μας σχήματα μέχρι τη διοργάνωση για πρώτη φορά του εργασιακού Αθλητισμού στην πόλη μας.
Τα Τμήματα Επιμόρφωσης, όπως στην Πληροφορική από το 1986 μέχρι το πρώτο τμήμα Αγιογραφίας που λειτούργησε τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, είναι ενταγμένα σε ένα πλαίσιο και μια άποψη που θέλει το σύγχρονο άνθρωπο να είναι ο ίδιος δημιουργός και συμμέτοχος στην πολιτιστική δράση και όχι μόνο παθητικός δέκτης. αλλά γνώστης ενεργητικός δέκτης των κάθε μορφής πολιτιστικών αγαθών.
Αυτή η μορφή λειτουργίας μπορεί να χαρακτηριστεί, σαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα συλλογικής δράσης στον πολιτιστικό και αθλητικό τομέα όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού αλλά μαζικής δράσης. Αμέριστη ήταν και είναι, συμπαράσταση των προϊσταμένων των διαφόρων Υπηρεσιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που εκτίμησαν την αξία και τη σημασία του έργου μας σε εργασιακό και επιχειρησιακό πλαίσιο.
Η πορεία μας βέβαια δεν ήταν πάντα ρόδινη γιατί ένα έργο που βασίζεται στην εθελοντική εργασία, στο μεράκι και την κουλτούρα κάποιων ανθρώπων, δεν μπορεί να είναι πάντα στην κορυφή.
Με αποτυχίες και επιτυχίες, με νίκες και με ήττες και με αισιοδοξία για τη συμπαράσταση σας, μπορούμε να θεωρούμε σίγουρο πως ο θεσμός του Πολιτιστικού μας Κέντρου θα συνεχίσει την δραστηριότητα του και θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στη συλλογική δραστηριότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s